Nyhetsbrev från ordföranden – februari 2018

Stockholm i februari 2018

Kära Vänner!

Ett  nytt år har börjat och för mig som ordförande  är det återigen dags att hälsa våra medlemmar för att önska er alla ett gott och hälsosamt år, kanske aningen bättre än det gamla. Terrorismen har nått ändå upp till det lilla landet Sverige, och även vi har drabbats av dess ondska. Och inte blev det fred i Mellanöstern heller. Så att om man summerar det gamla året, kommer man fram till att det var sådär….kunde varit bättre, kunde varit sämre. Trump har i alla fall inte startat ett kärnvapenkrig, och vi ber och hoppas att han håller fingrarna i styr, borta från avtryckaren.

Vad vår förening beträffar, är det nästan status quo. Undertecknad kämpar vidare – trots min höga ålder, med ordförandeklubban.

Medlemsantalet minskar oroväckande, vi har tyvärr (bl.a.) nyligen mist vår käre gamle  – sen föreningen startade – medlem, Mietek Grocher! Må han vila i frid. Alla kände Mietek, otaliga är de elever som hade förmånen att lyssna på honom, runt om i Sverige!
Trots sin höga ålder reste han outtröttligt i hela landet för att nå så många ungdomar som möjligt.
Ännu en röst har tystnat!

Jag ber er alla, hör med era anhöriga, om de inte vill ansluta sig till vår tappra skara, alltså bli medlemmar i föreningen.
Därmed er jag framme till mitt ärende: dags att inbetala medlemsavgiften, kr. 150.- för enskilt, 250.- för par! Använd bif. inbetalningskort, och glöm för all del inte att skriva ert namn på talongen.

Tyvärr kommer det väldigt ofta blanka inbetalningskort, och då har man ingen chans att spåra avsändaren, ni blir inte registrerade och så kommer det påminnelse! Och det är inte trevligt. Tacksam om ni kan ange mejladressen (om ni har någon) samt markera med en Ö ifall ni är överlevande.

Årets 27 januari minnesceremoni kommer att äga rum i synagogan, kl.18.
Oklart om ni hinner få brevet innan dess, men ni får inbjudan från församlingen ändå. Vi kommer att spela in ceremonin, och lägga ut länkar både på FB samt på hemsidan.
Ni som har missat synagogan, får ändå möjlighet att titta på högtiden.

Årsmötet kommer traditionsenligt äga rum på Scandic-Hasselbacken på Djurgården, den 13 maj, kl. 11. Lunchen börjar kl. 13.00.
Obligatorisk anmälan både till lunchen samt årsmötet, på tel. 08-640 05 99,
samt e-post ffo@comhem.se
Lunchen är fri, förutsatt att ni har betalat medlemsavgiften!

Slutligen vill jag göra er uppmärksam på vår hemsida som är mycket fin och överskådlig.
Adressen är: www.ffo.nu.
Vi finns numera också på facebook, under Förintelsens överlevande.

Väl mött på årsmötet, varma hälsningar från er ordförande,
Livia Fränkel