FFÖ i debatt i Expressen

Mediacollage

I en debattartikel i Expressen den 2 oktober 2018 skriver FFÖs hedersordförande Livia Fränkel och ordförande Tommy Ringart att tidigare artiklar i Göteborgsposten och Expressen omyndigförklarar överlevande. Detta apropå en artikel av Alice Teodorescu i Göteborgsposten den 26/9 som att beteckna de överlevande som ”bulvaner” och i en artikel i Expressen den 29/9 fyller Dan Korn på med att de överlevande trivialiserar minnet av Förintelsen. I artikeln skriver FFÖs representanter att: ” De upplevelser de överlevande bär på är värda att lyssna på och de slutsatser överlevande drar om vår egen tid ska tas på allvar. Hur kan vi annars lära av historien om vi inte är beredda att lyssna på dem som genomlevt ett av historiens värsta brott?”

Läs hela inlägget från FFÖ här:
Expressen – Omyndigförklara inte förintelsens överlevare »

Läs de första inläggen i GP och Expressen här:
GP – Teodorescu – Nej, 1930-talet är inte här igen »

Expressen – Osmakligt när Förintelsen blir slagträ i debatten »

I en senare kommentar i GP tar Alice Teodorescu tillbaka beteckningen ”bulvaner”. Hon skriver den 6/10: ”Jag borde inte ha använt ordet ”bulvan” eftersom det just gav en öppning till avsiktliga missförstånd…”
GP – Teodorescu: När makten står på spel »

Dan Korn upprepar i en uppföljande kommentar den 5/10 sin uppfattning att de överlevande trivialiserar förintelsen.
Expressen – Det är vi andra som inte bör trivialisera Förintelsen »

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *