Komplettering till minnesmonumentet över förintelsens offer

Minnesmonumentet

Judiska Församlingen i Stockholm (JF) samt Föreningen Förintelsens Överlevande (FFÖ) har fått förfrågningar om att lägga till namn på Minnesmonumentet över Förintelsens offer vid stora synagogan i Stockholm. Minnesmonumentet var ett samarbetsprojekt mellan FFÖ och JF och invigdes 1998. I princip är Monumentet helt fyllt men det finns en möjlighet att göra vissa kompletteringar, att utöka Monumentet. Detta kan göras för att ge möjlighet till de som av olika anledningar missade för drygt 20 år sedan, att uppge namn över mördade anhöriga.

Kompletteringarna kommer att vara förknippade med en självkostnad för uppgiftslämnaren, vad kostnaden kommer att bli vet vi emellertid inte i detta skede. Allt beror på hur många uppgiftslämnare samt hur många namn på offer som inkommer. Området på Monumentet för kompletteringar är dock begränsat. Denna möjlighet att få namninskriptioner på anhöriga som mördades under Förintelsen gäller primärt för nya uppgiftslämnare som inte redan har namn på Monumentet sedan tidigare och som kom till Sverige i samband med eller efter andra världskriget – samt deras efterlevande. JF förbehåller sig rätten att tillsammans med FFÖ besluta hur utökningen av Monumentet skall utformas beroende av antal uppgiftslämnare.

Medlemmar i Judiska Församlingen Sthlm och/eller FFÖ kommer att få förtur om Monumentet blir fyllt. För att få en uppfattning om hur många uppgiftslämnare samt namnuppgifter det rör sig om vid denna sista komplettering behöver vi få en INTRESSEANMÄLAN ifylld. Vänligen klicka på länken här nedanför och fyll i dina uppgifter.

https://goo.gl/forms/eo0VpqrIDNUbp8Je2

Senast den 7 september 2018 behövs Din intresseanmälan. Efter detta datum är kompletteringsmöjligheterna stängda. Du som lämnar namn på anhöriga är medveten om att detta kommer att medföra en kostnad. Hur stor kostnaden blir återkommer vi till dig om.

linje