Kronprinsessans tal om Förintelsen

Kronprinsessparet bjöd in till Seminarium om Förintelsen på Slottet

Den 26 januari var bland andra medlemmar i FFÖ:s styrelse inbjudna till Slottet för att delta i ett seminarium som Kronprinsessparet initierade i syfte att visa på betydelsen av att minnas Förintelsen och att lära från dess historia. Vid seminariet närvarade Drottningen och Kronprinsessparet. Vid seminariet talade Chefredaktör Daniel Pooh och Professor Yehuda Bauer. I sitt inledningstal sa kronprinsessan bland annat:

”Vittnesmålen från de människor som överlevde Förintelsen är ovärderliga för skapa denna förståelse. Några av er är här i dag. Jag kan inte nog tacka er för det arbete ni gör genom att orka dela med er av era upplevelser.”

Läs hela inledningstalet här »

Bernadottebiblioteket, Kungliga slottet.
Fredagen den 26 januari 2018 närvarade Drottningen, Kronprinsessan och Prins Daniel vid ett seminarium med anledning av Förintelsens minnesdag. Seminariet är initierat av Kronprinsessparet och arrangerades i samarbete med Forum för levande historia. Seminariet som ägde rum under fredagseftermiddagen i Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet hade syftet att visa betydelsen av att minnas Förintelsen och att lära från dess historia.

Bilder från evenemanget – klicka på bilderna för att se dem i större format.
Foto: Henrik Garlöv, Kungliga Hovstaterna

linje